Uvažene kolege nastavnici i saradnici,

Poštovana rodbino i prijatelji naših diplomanata,

Dragi studenti,

Čast mi je i zadovoljstvo što mogu da vas sve pozdravim u ime Nezavisnog univerziteta i Fakulteta za bezbjednost i zaštitu Banja Luka, povodom svečane dodjele diploma, kao trajnog i vrijednog dokaza o stečenim znanjima, vještinama i kompetencijama tokom studiranja na našem i vašem fakultetu. Iza nas su dosta teške godine, koje je obilježila svjetska zdravstvena katastrofa „Pandemija virusa korona“, koja nam je svima promijenila kompletne životne tokove i navike, što se svakako odrazilo i na realizaciju nastavnog procesa. Uprkos svim poteškoćama, zajedno smo savladali sve prepreke i ostvarili ciljeve koje smo zacrtali na početku vašeg studiranja.

Zajednički smo ispunili sva očekivanja koja od nas ima društvena zajednica, ali i vaše porodice. Stečenim nivoom i obimom znanja vi ste spremni da se uključite u rješavanje složenih društvenih problema današnjice, posebno u oblasti bezbjednosti i zaštite.

Danas, kada vam uručujemo diplome o završenom obrazovanju i stečenom akademskom zvanju, siguran sam da ćete svoja znanja i sposobnosti znati da upotrijebite na dobrobit zajednice u kojoj budete živjeli i radili. Vaša znanja ćete dograđivati i u budućnosti i očekujemo dobru saradnju i nakon vašeg zaposlenja.

I na samom kraju, vama i vašim porodicama želim puno sreće u budućem životu i radu!

Prof. dr Slobodan S. Župljanin