Danas, povodom obilježavanja Bogojavljenja, studenti Fakulteta za bezbjednost i zaštitu Đorđe Rađenović i Borislav Bobo Bogdanić POBJEDNICI su u tradicionalnom plivanju do Bogojavljenskog Časnog krsa na rijeci Vrbas u Banjoj Luci i rijec Vrbanji u Kotor Varošu.

Student Fakulteta za bezbjednost i zaštitu, dvadesetogodišnji banjalučanin ĐORĐE RAĐENOVIĆ prvi je od ukupno 37 plivača stigao do Časnog krsta, koji je u rijeku Vrbas u Banjaluci bio spušten povodom obilježavanja Bogojavljenja.

Njegovo preosveštenstvo episkop banjalučki Jefrem blagoslovio je plivače, a nakon završetka plivanja zajedno sa gradonačelnikom Banjaluke Igorom Radojičićem darivao je Rađenovića zlatnikom.

Rađenović, koji je student Fakulteta za bezbjednost i zaštitu Banja Luka, rekao je novinarima da za njega predstavlja veliku čast to što je prvi doplivao do Časnog krsta.

„Osjećam se ponosno i želim da ovaj krst i poklone koje sam dobio podijelim sa svojom porodicom, djevojkom i kolegama sa Fakulteta“, istakao je Rađenović.

Borislav Bobo Bogdanić iz Kotor Varoša, diplomac Fakulteta za bezbjednost i zaštitu Banja Luka  pobjednik je 1. po redu plivanja za Bogojavljenski krst, koji je nakon vodokrštenja spušten u hladnu Vrbanju U Kotor Varošu i osvojio zlatni dukat i druge vrijedne nagrade. Za Časni krst plivalo je 16 plivača, a Borislav Bobo Bogdanić pobjednik je prvog takmičenja na rijeci Vrbanji u Kotor Varošu.